Matti kevään tuopi

koivunoksat.jpg

Jos Matinpäivän ennustuksiin on uskominen, saamme odotella kevättä vielä hyvän tovin. Matina meillä pyrytti. Vanha kansa tietää kertoa, että tässä tapauksessa lunta tulisi vielä monta kertaa ennen kevättä. Toisaalta Mattina tullut lumisade ennustaisi hyvää marjavuotta, ja tätähän en suinkaan pistäisi pahakseni.

Talven selkä ei todellakaan tunnu taittuneen. Olen jo saanut oman osani talvesta ja päätin lasteni kanssa askarrella hieman kevätfiilistä kotiin. Lähimetsikössä tehtiin joulu- ja tammikuussa paljon metsänhoitohakkuita, joten kävimme poimimassa koivunoksia ja koristelimme ne höyhenillä. Karhulan vanhassa keittiötölkissä oksat saavat tuoda talven harmauteen tuulahduksia keväästä. Tölkin vieressä virallisena kevään odotuksen valvojana Riihis,  äidiltäni nelikymppislahjaksi saamani Oiva Toikan Riihipöllö.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s